به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا به نقل از سخنان مایک پمپئو نوشت: فروش این جنگ افزارهای کمکی برای متحدان ما بوده، ثبات در خاور میانه را تقویت کرده و در بازداشتن جمهوری اسلامی ایران و دفاع از خود به این کشورها کمک خواهد نمود.
پیش از این، امریکا در شرایط متشنج شدن اوضاع در اطراف ایران دستکم هفت کشتی جنگی را در خلیج فارس یا در نزدیکی آن مستقر کرده و سامانه های راکتی پاتریوت را به منطقه منتقل کرده بود.
پنتاگون اعلام کرده است، که این جنگ افزارها در پاسخ به نشانه های سطح بالای آمادگی ایران برای اجرای عملیات تهاجمی در برابر امریکا و جهت دفاع از منافع ایالات متحده به منطقه اعزام شده اند.
این درحالیست، که پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا و سرپرست وزارت دفاع این کشور پاتریک شاناهان اعلام کرده بودند، که نمی خواهند با ایران بجنگد. ترامپ ابراز اطمینان کرده بود که ایران به زودی در واکنش به سیاست قوی خاورمیانه ای دولت امریکا، مذاکره با امریکا را آغاز کند. در عین حال آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران نیز اعلام کرده کشورش نمی خواهد با امریکا بجنگد.
روابط واشنگتن و تهران پس از بیانات اخیر مقامات جمهوری اسلامی درباره متوقف کردن برخی از اقدامات در چارچوب برجام متشنج تر شده است. دیرتر حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران 60 روز به کشورهای اروپایی عضو برجام مهلت داد تا طی این مدت تعهدات بانکی و نفتی خود در برابر جمهوری اسلامی را اجرا کنند. روحانی نامه هایی با این موضوع را برای رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین نوشت.
فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بارها تهدید کرده اند که می توانند در شرایطی تنگه هرمز را مسدود کنند.
روند رو به وخامت گرائیدن روابط امریکا و ایران پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ آغاز شده است. رئیس جمهور امریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کنند. رهبران ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات قول داده اند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به دنبال کردن خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه دهند.
همچنان دیروز ویدیوی در سایت های اجتماعی به نشر رسیده است که ایران سامانه دفاعی اس-300 روسی را به سوی منطقه خلیج فارس می فرستد.